Фокача с маслини и розмарин

Необходими продукти:

1. 500 гр. брашно
2. суха мая - 7 гр.
3. 325мл. топла вода
4. 1ч.л сол
5. 1ч.л захар
6. олио
7. маслини
8. розмарин 

Начин на приготвяне:

Предварително в купичка се смесват 325 мл. топла вода, сухата мая, захар, сол и малко брашно (2/3 лъжици) за по-бързо активиране на маята - около 15/20 мин. за да се активира. След като маята се е активирала, се прибавя към брашното в дълбок съд. Меси се до получване на меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за 1 час на топло. 
След като втаса, се разтила в предварително намазнена правоъгълна или кръгла тава. Нареждат се маслините, розмаринът и се поръсва със сол. 
Пече се на предварително загрята фурна на 180С°. за 25/30 мин. 







Коментари

Популярни публикации