Крем карамел
Необходими продукти:
1. 1л. прясно мляко
2. 8 яйца
3. 1 ч.ч захар
4. бурбонска ванилова захар (едно пакетче 7гр. на Dr.Oetker)
5. захар за карамелът около 100 гр.
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесваме яйцата, захарта и бурбонската ванилова захар. Разбъркваме бавно, за да не се получава пяна докато се стопи захарта. След това добавяме прясното мляко.
В метален съд изсипваме 100 гр. захар и загряваме до карамелизиране. Готовият карамел наливаме в купички и наливаме яйчената смес.
Фурната предварително е загрята на 180 градуса и след слагането на крем карамела намаляме на 150. Тавата се пълни със студена вода до половината.
Хубаво е след като се приготви яйчената смес, да се прецеди за да се отделят нежеланите частици. Процесът може да се повтори и докато се налива яйчената смес в купичките.
Коментари
Публикуване на коментар