Крем брюле
Необходими продукти:
1. 6 жълтъка
2. 500 мл. сладкарска сметана
3. ванилия на прах
4. 6/7 супени лъжици захар (на вкус)
5. ананас и нар за украса
Начин на приготвяне:
Жълтъците се отделят от белтъците. В дълбок съд се смесват жълтъците, захарта и ванилията. Част от сладкарската сметана (250 мл) се загряват, но не до кипване само колкото да се стопли. Останалите 250 мл. се прибавят към жълтъците и след затоплянето се прибавя останалите 250 мл. Готовата смес, трябва да мине през сито.
Предварително се нарязват парченца ананас и се слага по малко в дъното на купичките.
В тава със студена вода се слагат готовите купички. Фурната трябва да е загрята предварително на 180 градуса и след поставянето на тавата се намаля на 150 за около 40 мин. След като са готови се оставят да изстинат, поръсват се със захар и се карамелизира с кухненска запалка. Украсява се със ананас или нар. ( Украсата е по желание ).
Със готовата смес се приготвят 6 крема.
Коментари
Публикуване на коментар