Необходими продукти:
1. 350 гр бяло брашно
2. 100 гр царевично брашно
3. 120 гр сирене
4. 220 мл хладка вода
5. 30 мл олио
6. 5 гр сол
7. 5 гр захар
8. 5 гр бакпулвер
9. 5 гр суха мая
Начин на приготвяне:
2. 100 гр царевично брашно
3. 120 гр сирене
4. 220 мл хладка вода
5. 30 мл олио
6. 5 гр сол
7. 5 гр захар
8. 5 гр бакпулвер
9. 5 гр суха мая
Начин на приготвяне:
Брашната се пресяват и към него се прибавят солта, захар, сухата мая и бакплувера. В купа със сухата смес се прави кладенче и се излива хладката вода с олиото. Готовото тесто се оставя за около 1 час. Разделя се на около 8 до 1о части. След като се оформят готовите топчета, се разточват кръгове и се слага сирене и отново се разточва. Тиганът трябва да е предварително загрят. Когато започне печенето на питките, котлонът се намалява. При поставянето на питките се затварят с капак. Пекат се до зачервяване и от двете страни. При изкарване се намазват с масло.
Коментари
Публикуване на коментар